Skip to main content

De verschillen tussen elektrische karts en benzine karts

By 31 Oktober 2019November 11th, 2019No Comments

Elektrische karts zijn de toekomst van het kartracen, bij ZERO55 in Enschede is de nieuwe trend al 2 jaar geleden ingezet. maar wat zijn nou de verschillen tussen elektrische karts en benzine karts?

Snellere acceleratie

De vraag die vaak gesteld wordt is of e-karts net zo snel zijn als benzinekarts en het antwoord daarop is simpel: e-karts zijn zelfs sneller dan benzinekarts. Ze hebben een snellere acceleratie, waardoor de e-karts sneller optrekken dan de benzinekarts. De snelheid kan worden bepaald door de kartbaan zelf, zij kunnen de snelheid centraal bepalen en dus aanpassen aan het niveau van de karters.

Veiliger

Karten geeft natuurlijk een enorme kick, maar veiligheid is uiteindelijk het belangrijkste. De kartbaan is verantwoordelijk voor de veiligheid van de racers. Bij elektrische karts is het mogelijk om alle karts centraal stil te zetten wanneer er iets gebeurt op de kartbaan. Hierdoor is het ook niet meer noodzakelijk dat er met vlaggen wordt gezwaaid langs de kartbaan.

Beter voor mens en milieu

Doordat e-karts geen uitlaatgassen uitstoten zijn ze een stuk beter voor het milieu dan reguliere karts. Daardoor zijn de e-karts ook een stuk beter voor zowel de gezondheid van de racers en de toeschouwers als voor de gezondheid van het personeel van de kartbaan. Waar het op de indoor kartbanen met benzinekarts vaak ijskoud is door de constante ventilatie, is de temperatuur op een elektrische kartbaan vaak aangenaam, want doordat de e-karts geen uitlaatgassen uitstoten, is het niet noodzakelijk om de ventilatie constant te laten draaien.

Comfortabeler

Op de 435 meter lange indoor kartbaan bij ZERO55 in Enschede hoeven de racers geen overall aan, maar kunnen ze gewoon comfortabel in hun eigen kleren karten, omdat de e-karts in tegenstelling tot benzinekarts niet stinken. De keiharde herrie van de rijdende karts is ook verleden tijd. Doordat de e-karts elektrisch zijn, maken ze geen lawaai en kun je juist genieten van het mooie geluid van de bandjes op het asfalt als je door de bochten scheurt.

Eerlijker

Elektrische karts zijn bijna twee keer zo zwaar als benzine karts, hierdoor heeft je lichaamsgewicht veel minder invloed op het totale gewicht, waardoor het racen een stuk eerlijker wordt. Daarnaast wordt de snelheid van de e-karts centraal bepaald, waardoor ze in tegenstelling tot benzinekarts wel allemaal even snel gaan. Hierdoor wordt de beste coureur de winnaar in plaats van de snelste kart.

Enthousiast geworden en zin om elektrisch te racen? boek direct je heat!